Ugrás a fő tartalomra

Kiemelt

Hamvas-szókincstár

Hamvas-szókincstár „…a szó megnevez és megszólít, életre kelt” Szakács Gábor szerkesztésében Az a tíz-húsz-harminc kép vagy zenemű vagy vers, amely az embert hosszabb ideig kíséri,  meghitt élettárs. Az az egészen kevés gondolat, amelytől sohasem válik meg, amely minden  időben gondolkodás tárgya, örök és kimeríthetetlen forrás, vezető irányelv: az meditációs  objektum. Objektuma állandó szemlélődésnek, mindig újból és újból való megrendült  csodálkozásnak. Az ember megtanulja százféleképpen alkalmazni, úgy tudja nézni, esetleg órák hosszat, mint a keleti aszkéták mandaláikat. Mint a misztikusok a világ nagy jelképeit: a  csillagot, a kört vagy a háromszöget. Meditációs objektum a kép, vagy gondolat, amely az  emberbe állandóan visszatér, amely mindig új és új alakban, de mindig sajátságosan  egyformán ugyanaz tud maradni. (Anthologia humana 15. o.) Európa vak és gyógyíthatatlan tevékenységmániája volt, és maradt akadálya annak, hogy az  ember itt az őskori és keleti

Ember és fa - Hamvas Béla fotópályázat

Az Ars et Vita Alapítvány és a Pest Megyei Könyvtár fotópályázatot hirdet Ember és fa” témakörben!

Hamvas Béla, fotópályázat, Ars et Vita Alapítvány, Pest Megyei Könyvtár, fák,

Várunk minden természettel - fával, erdővel, növényzettel - kapcsolatos fotót, amely illeszkedik Hamvas Béla Fák című esszéjének szellemiségéhez. 

Beadási határidő: 2015. október 5.
A képek beküldése e-mailen keresztül történik: hamvasbelafoto@pmk.hu
Szerzőnként maximum 5 db képpel lehet pályázni. A legjobb fotókból kiállítást rendezünk az Országos Könyvtári Napok keretén belül, amely során lehetőséget biztosítunk a közönségszavazásra is!
 

Hamvas Béla, fotópályázat, Ars et Vita Alapítvány, Pest Megyei Könyvtár, fák,

Kiírási feltételek és információk:
  • szerzőnként maximum 5 db képpel lehet pályázni
  • a fotókat JPG formátumban kérjük tömörítetlen formában
  • az alkotások beküldésével a szerzők hozzájárulnak ahhoz, hogy a fotókiállítás népszerűsítése érdekében szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, időbeli és térbeli korlátozás nélkül jelenjenek meg a digitális és írott sajtóban, katalógusokban felvételeik, a szerzők nevének feltüntetésével
  • A szerzői jogok megsértése esetén, minden felelősség a pályázóra hárul!
A legjobb fotókból kiállítást rendezünk az Országos Könyvtári Napok keretén belül, amely során lehetőséget biztosítunk a közönségszavazásra is!
Kiállítás: 2015. október 8-tólEredményhirdetés: 2015. november 7.Helyszín: Pest Megyei Könyvtár olvasóterem
A legjobbnak ítélt képek alkotóit értékes díjakkal jutalmazzuk!

Népszerű bejegyzések

Kövess a Facebookon!