Válságban élni - Hamvas Béla (1897-1968)

Hamvas Béla kiállítás Szentendre
Hamvas Béla emlékkiállítást rendez a Ferenczy Múzeum és az ARS et VITA Alapítvány a Szentendrei Képtárban január 30 és március 23 között a „Válságban élni – Hamvas Béla (1897 – 1968)” címmel. 

A tárlathoz a szervezők Hamvas-idézeteket gyűjtenek, amiket bárki elküldhet az arsetvita.alapitvany@gmail.com emailcímre a forrás megadásával. A rendezők ugyanis ezekből egy válogatást szeretnének beépíteni a kiállítás anyagába. 

Hamvas Béla munkásságát jelentősen meghatározzák a Szentendrén eltöltött évek. Szellemi hagyatékának gondozása is jórészt Szentendréhez kötődik, Dúl Antal és MarghescuMária révén. 

A kiállítás Hamvas Béla máig élő, érvényes és hiteles gondolatait kívánja eljuttatni a különböző látogatói rétegekhez, reménykedve abban, hogy az életében mellőzött, sokat nélkülöző és csak halála után elismert író méltó fogadtatásra talál. 

A Szentendrei Képtár három termében megvalósuló kiállítás, nem csak az életmű titkaiba vezet be bennünket, hanem élő, interaktív programok keretében beszélgetésekre, dokumentumfilmek és színházi adaptáció bemutatására is sor kerül. A kiállítást végigjárva a látogató átfogó képet kaphat az életmű legfőbb gondolati csomópontjairól, megtekintheti Hamvas Béla megmaradt személyes tárgyait, dokumentumait. A látogatók lelki útravalóval gazdagodva távozhatnak a 20. századi magyar szellemi élet kiemelkedő alakját megidéző kiállításról.

A szervezők terve szerint a kiállítást Egerben és Balatonfüreden is bemutatják.

Népszerű bejegyzések

Kövess a Facebookon!